30 Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

Posted on

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka – Anda masih kesulitan membuat soal sumatif Bahasa Inggris kurikulum merdeka? Tenang saja, dalam artikel kali ini PenaGuru.Com akan membagikan contoh soal sumatif sesuai dengan buku siswa Bahasa inggris kurikulum merdeka.

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

Pelaksanaan kurikulum merdeka yang masih baru membuat beberapa guru mengalami kesulitan dalam menyusun soal asesmen. Dimana dalam kurikulum merdeka, penilaian tengah semester telah dihilangkan sehingga dalam penilaian peserta didik kita mengenal asesmen diagnostik, asesmen formatif, dan asesmen sumatif.

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

Kali ini, kami akan berbagi contoh soal sumatif Bahasa Inggris kelas 5 bab 10 kurikulum merdeka yang telah disusun berdasarkan buku siswa Bahasa Inggris kelas 5 SD kurikulum merdeka: My Next Words Grade 5 – Student’s Book for Elementary School yang diterbitkan oleh Pusat Perbukuan Badan Standar, Kurikulum, dan Asesmen Pendidikan Kemendikbudristek RI.

Soal Sumatif Bahasa Inggris kelas 5 bab 10 SD Kurikulum Merdeka

Unit 10: I like playing “balap karung”

Tujuan Pembelajaran:

  • Peserta didik mampu menyebutkan tanggal dan bulan.
  • Peserta didik mampu menjawab pertanyaan dengan menggunakan kata tanya “When”.
  • Peserta didik mampu membuat kalimat tentang tanggal dan bulan.

Choose the correct answer (A, B, or C) for each question.

1. When is Christmas celebrated?
A) December 25
B) January 1
C) October 31
D) July 4
Answer: A) December 25

2. Which month comes after May?
A) June
B) July
C) April
D) August
Answer: A) June

3. Fill in the blank: “When is your birthday? – It’s on ….”
A) Sunday
B) July 15
C) Winter
D) 2020
Answer: B) July 15

4. What is the date today?

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

5. When do people usually celebrate New Year’s Day?
A) December 25
B) January 1
C) February 14
D) October 31
Answer: B) January 1

6. Choose the correct answer: “When is Halloween? – It’s on ….”
A) February 14
B) April 1
C) October 31
D) December 25
Answer: C) October 31

Baca juga :  Soal Ujian Sekolah US IPS SMP MTs K13 Tahun 2021

7. What month is before September?
A) October
B) August
C) July
D) November
Answer: B) August

8. When is the Independence Day of the United States?
A) July 4
B) January 1
C) April 1
D) December 25
Answer: A) July 4

9. Fill in the blank: “… is the month that comes after January.”
A) February
B) March
C) December
D) November
Answer: A) February

10. What season is it in December in the Northern Hemisphere?

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

11. When is Valentine’s Day celebrated?
A) February 14
B) March 17
C) October 31
D) December 25
Answer: A) February 14

12. Which month comes after August?
A) September
B) October
C) July
D) November
Answer: A) September

13. Fill in the blank: “When is Thanksgiving? – It’s on ….”
A) October 31
B) November 26
C) December 25
D) January 1
Answer: B) November 26

14. What season is it in June in the Northern Hemisphere?

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

15. When is Easter typically celebrated?
A) March or April
B) May or June
C) July or August
D) November or December
Answer: A) March or April

16. Choose the correct answer: “When is the Chinese New Year? – It’s on ….”
A) January 1
B) February 14
C) Date varies each year
D) December 25
Answer: C) Date varies each year

17. What month comes before December?
A) January
B) November
C) September
D) October
Answer: B) November

18. When is the first day of Spring in the Northern Hemisphere?
A) March 21
B) June 21
C) September 23
D) December 21
Answer: A) March 21

19. Fill in the blank: “When do children go trick-or-treating? – On ….”
A) Easter Sunday
B) Christmas Day
C) Halloween
D) Valentine’s Day
Answer: C) Halloween

Baca juga :  Kisi-Kisi dan Soal PAS IPS SMP Semester 1 Kelas 7 8 9 Kurikulum 2013

20. Which month is known for April Fool’s Day?
A) April
B) May
C) June
D) July
Answer: A) April

21. When is Canada Day celebrated?
A) July 1
B) August 15
C) September 1
D) October 31
Answer: A) July 1

22. Which month comes after February in a leap year?
A) March
B) April
C) May
D) January
Answer: A) March

23. Fill in the blank: “When is the shortest day of the year in the Northern Hemisphere? – It’s on ….”
A) June 21
B) March 21
C) September 23
D) December 21
Answer: D) December 21

24. What is the date of the first day of the year?

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka

25. When is the last day of the year?
A) December 31
B) January 1
C) February 28
D) July 4
Answer: A) December 31

26. Choose the correct answer: “When is Mother’s Day? – It’s on ….”
A) Second Sunday in May
B) First Monday in September
C) November 11
D) Fourth Thursday in November
Answer: A) Second Sunday in May

27. What month comes after October?
A) November
B) December
C) September
D) January
Answer: A) November

28. When is Labor Day celebrated in the United States?
A) First Monday in September
B) Last Monday in May
C) July 4
D) October 31
Answer: A) First Monday in September

29. Fill in the blank: “When is International Women’s Day? – It’s on ….”
A) March 8
B) April 22
C) October 11
D) December 10
Answer: A) March 8

Untuk membuat tampilan soal sumatif tersebut lebih menarik, anda dapat mengemasnya dalam bentuk kuis interaktif dengan menggunakan bantuan aplikasi Canva.

Akhir Kata

Itulah 30 Contoh Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 10 Kurikulum Merdeka yang dapat kami bagikan. Semoga bisa menjadi inspirasi dan bahan latihan peserta didik.