30 Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 8 Kurikulum Merdeka

Posted on

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 8 Kurikulum Merdeka – Anda masih kesulitan membuat soal sumatif Bahasa Inggris kurikulum merdeka? Tenang saja, dalam artikel kali ini PenaGuru.Com akan membagikan contoh soal sumatif sesuai dengan buku siswa Bahasa inggris kurikulum merdeka.

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 8 Kurikulum Merdeka

Pelaksanaan kurikulum merdeka yang masih baru membuat beberapa guru mengalami kesulitan dalam menyusun soal asesmen. Dimana dalam kurikulum merdeka, penilaian tengah semester telah dihilangkan sehingga dalam penilaian peserta didik kita mengenal asesmen diagnostik, asesmen formatif, dan asesmen sumatif.

Kali ini, kami akan berbagi contoh soal sumatif Bahasa Inggris kelas 5 bab 8 kurikulum merdeka yang telah disusun berdasarkan buku siswa Bahasa Inggris kelas 5 SD kurikulum merdeka: My Next Words Grade 5 – Student’s Book for Elementary School yang diterbitkan oleh Pusat Perbukuan Badan Standar, Kurikulum, dan Asesmen Pendidikan Kemendikbudristek RI.

Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 8 Kurikulum Merdeka

Bahasa Inggris kelas 5 bab 8 SD Kurikulum Merdeka

Unit 8 : The Giraffe is Taller than the Deer

Tujuan Pembelajaran:

  • Peserta didik mampu menggunakan kata sifat perbandingan untuk menjelaskan ciri manusia, binatang, dan benda-benda lainnya.

Choose the correct answer (A, B, or C) for each question.

1. Which sentence uses a comparative adjective correctly?
A) “This apple is more red than that one.”
B) “He is taller more than his brother.”
C) “She runs fastest than me.”
D) “The book was more interesting.”
Answer: A) “This apple is more red than that one.”

2. Fill in the blank: “My dog is ________ than my cat.” (Choose the best comparative adjective)
A) more big
B) bigger
C) big
D) biggest
Answer: B) bigger

3. Choose the correct comparative form: “This test is ________ than the last one.”

A) easy
B) more easy
C) easier
D) easiest
Answer: C) easier

4. Fill in the blank: “John is ________ than David.” (Choose the best comparative adjective)
A) more tall
B) tallest
C) taller
D) tall
Answer: C) taller

5. Which sentence is correct?
A) “This flower is more beautiful than that one.”
B) “She is more smarter than her sister.”
C) “He runs more fast than me.”
D) “The car is more faster.”
Answer: A) “This flower is more beautiful than that one.”

Baca juga :  50 Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban

6. Choose the correct comparative form: “This puzzle is ________ than the other one.”
A) more difficult
B) difficulter
C) more harder
D) harder
Answer: A) more difficult

7. Fill in the blank: “Her drawing is ________ than mine.” (Choose the best comparative adjective)
A) more good
B) gooder
C) better
D) best
Answer: C) better

8. Which sentence is correct?

A) “This winter is more colder than last winter.”
B) “He is more smarter than his classmate.”
C) “She is more kind than her sister.”
D) “The movie was more exciting than the book.”
Answer: D) “The movie was more exciting than the book.”

14. Choose the correct comparative form: “This apple is ________ than the orange.”

A) more sweet
B) sweetest
C) sweeter
D) sweet
Answer: C) sweeter

15. Fill in the blank: “A tiger is ________ than a house cat.”

A) more big
B) biggest
C) bigger
D) big
Answer: C) bigger

16. Which sentence uses a comparative adjective correctly?

A) “This building is more tall than that one.”
B) “The weather today is more hot than yesterday.”
C) “He is more strong than his friend.”
D) “This flower is more beautiful than that one.”
Answer: D) “This flower is more beautiful than that one.”

17. Choose the correct comparative form: “This math problem is ________ than the last one.”

A) more hard
B) harder
C) hardest
D) hard
Answer: B) harder

18. Fill in the blank: “The river is ________ than the stream.”

A) wider
B) wide
C) widest
D) more wide
Answer: A) wider

19. Fill in the blank: “An elephant is ________ than a mouse.”

A) heavier
B) heavy
C) more heavy
D) heaviest
Answer: A) heavier

20. Choose the correct comparative form: “This chair is ________ than the stool.”

A) comfortable
B) more comfortable
C) comfortabler
D) most comfortable
Answer: B) more comfortable

Baca juga :  Kisi-Kisi dan Soal PAS Matematika SMP Kelas 7 8 9 Semester 1 Kurikulum 2013

21. Which sentence uses a comparative adjective correctly?

A) “This pen is more better than that one.”
B) “She is taller than her brother.”
C) “He runs more fast than me.”
D) “The cake was more delicious.”
Answer: B) “She is taller than her brother.”

22. Fill in the blank: “This story is ________ than the other one.”

A) interesting
B) more interesting
C) interestinger
D) most interesting
Answer: B) more interesting

23. Choose the correct comparative form: “This coffee is ________ than the tea.”

A) hotter
B) hot
C) more hot
D) hottest
Answer: A) hotter

24. Fill in the blank: “A motorcycle is ________ than a bicycle.”

A) faster
B) fast
C) fastest
D) more fast
Answer: A) faster

25. Which sentence uses a comparative adjective correctly?

A) “This building is taller than that one.”
B) “She is more beautiful more than her sister.”
C) “He is more strong than his friend.”
D) “The bread is more better.”
Answer: A) “This building is taller than that one.”

26. Choose the correct comparative form: “This lesson is ________ than yesterday’s lesson.”

A) more easy
B) easier
C) easiest
D) easy
Answer: B) easier

27. Fill in the blank: “The ocean is ________ than the river.”

A) deeper
B) deep
C) more deep
D) deepest
Answer: A) deeper

28. Which sentence uses a comparative adjective correctly?

A) “This cat is more cute than that dog.”
B) “She is more taller than her friend.”
C) “The movie was more interesting than the book.”
D) “He runs more faster than me.”
Answer: C) “The movie was more interesting than the book.”

Untuk membuat tampilan soal sumatif tersebut lebih menarik, anda dapat mengemasnya dalam bentuk kuis interaktif dengan menggunakan bantuan aplikasi Canva.

Akhir Kata

Itulah 30 Contoh Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 5 Bab 8 Kurikulum Merdeka yang dapat kami bagikan. Semoga bisa menjadi inspirasi dan bahan latihan peserta didik.